de-stadstuin

Tips voor het beginnen van een volkstuin

Tips voor het beginnen van een volkstuin

Misschien ben je er wel eens tegengekomen of ben je er zelfs een geweest. Er bestaan best wel veel volkstuinen in België. Deze volkstuinen bestaan vooral in de randstad, omdat veel mensen daar geen of een kleine tuin hebben. Voor de mensen die niet weten wat een Volkstuin is zal ik het even snel uitleggen. De officiële definitie van een Volkstuin is dat een volkstuin een particuliere tuin is die niet bij de eigen woning ligt. Het is dus eigenlijk een tuin voor mensen die zelf een kleine tuin hebben of zelfs geen tuin hebben. Best wel veel mensen maken hier gebruik van. Er zijn verschillende soorten volkstuinen. Er zijn volkstuinen voor moestuintjes, maar ook voor siertuinen met bloemen en mooie planten. Misschien raak je nu enthousiast, maar is er geen volkstuin bij jou in de buurt. Vrees niet, want je kan zelf ook een volkstuin oprichten.

Hoe begin je aan een volkstuin?

Waarschijnlijk weet je in eerste instantie niet hoe dit moet, maar daarom ben ik hier om jou te helpen. Ik heb een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet die jouw hopelijk gaan helpen met het beginnen van een volkstuin. Hiermee hoop ik dat ook jij lekker in je vrije tijd kan gaan tuinieren. De eerste stap die je moet zetten is dat je naar een volkstuin vereniging gaat. Hier kan je de informatie krijgen die jij nodig hebt. Ook kan je hier vragen naar beschikbare tuinen bij jou in de buurt. Zo een volkstuin vereniging heeft wel vaak een reglement. Het is wel handig om hier naar te vragen, omdat er verschillende belangrijke informatie in het reglement kan staan. Hier staan regels in voor de bouw van een schuur, het planten van bomen en het houden van kippen. Het is dus handig om hier goed naar te kijken.

jonathan-kemper-4z3lnwEvZQw-unsplash

Begin klein

Mijn volgende tips is dat je klein moet beginnen met je tuin. Het is niet handig om te beginnen met een grote tuin, omdat je hier misschien de tijd niet voor hebt. Als je dan een te grote tuin hebt, maar je hebt de tijd er niet voor om het helemaal te onderhouden dan kan dat best wel frustrerend zijn. Denk van tevoren na over hoeveel tijd je per week denkt te hebben voor je tuin. Het is beter om klein te beginnen en langzaam op te bouwen naar een grotere tuin dan dat je toch over moet gaan stappen naar een kleinere tuin.

MEER TE WETEN KOMEN

moestuin

kweken

voordeel

biologisch